Studenti Medicinskog fakulteta u Sarajevu na protestnoj šetnji poručili: Ko će sutra da nas liječi?

Protestnu šetnju organizovali su uz poštivanje epidemioloških mjera i bez zaustavljanja saobraćaja.


page

U Sarajevu su danas studenti Medicinskog fakulteta izašli na proteste. Naime, oni su mirnom protestnom šetnjom tražili svoja prava. Protestne šetnje u narednim danima organizovat će i studenti iz ostale medicinske grupacije fakulteta, prenosi Oslobođenje.

Advertisements

Studenti su šetali u bijelim mantilima s porukama “Ko će sutra da nas liječi?”, “Borba za studentska prava”, “Tražimo ponovnu uspostavu nastave”, “Trebamo li podršku tražiti u drugim zemljama?” itd.

Protestnu šetnju započeli su ispred zgrade Medicinskog fakulteta, potom su se uputili ka zgradi Vlade Kantona Sarajevo, a proteste završavaju ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Sarajevu.

U obraćanju medijima su kazali kako njihovi problemi su neodržavanje praktične nastave na KCUS-u za sve studente medicinske grupacije, neodržavanje nastave za studente Stomatološkog, Farmaceutskog i Fakulteta zdravstvenih studija na predmetima za koji su odgovorni profesori sa Medicinskog fakulteta, te traže finansiranje školarina najboljih studenata od Vlade KS i smanjenje troškova školarine za akademsku 2020/2021 godinu.

Advertisements

Protestnu šetnju organizovali su uz poštivanje epidemioloških mjera i bez zaustavljanja saobraćaja.

U četvrtak proteste organizuju studenti Fakulteta zdravstvenih studija, a u petak će protestovati studenti Farmaceutskog fakulteta.

Kako je to sve izgledalo danas, pogledajte na linku.