Studenti medicine ostali pomagati u Maroku: “Želimo pomoći u bolnicama”

Studenti iz Hrvatske nalaze se na studentskoj razmjeni u Maroku.


Screenshot 14
Foto: 24sata.hr

Na studentskoj razmjeni u Maroku pet je hrvatskih studenata medicine, iz Splita, Rijeke i Osijeka. Oni su trajno stacionirani u Marakešu te rade na više odjela u univerzitetskoj bolnici, no studenti su u petak, kad je grad pogodio najsmrtonosniji potres u posljednjih 60 godina, od 6,8 stepeni po Richteru, s epicentrom 72 kilometra jugozapadno od Marakeša, bili na izletu u Casablanci i Rabatu.

– Svi smo dobro. Trenutno smo na putu prema Marakešu. Spremni smo raditi u bolnici i pomoći unesrećenima. Kako smo čuli od kolega, situacija je teška. Odjeli se premještaju kako bi se otvorila mjesta u salama za unesrećene kojima je potrebna hitna operacija. Pozivamo sve da pomognu Marokancima uplatama preko neprofitnih udruga. Financijska pomoć izrazito im je potrebna, kazala je Ružica Bočina, studentica 5. godine medicine u Splitu te članica odbora udruge CroMSIC, prenosi 24sata.hr.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Hrvatski studenti u Maroko su došli početkom septembra, a u Hrvatsku bi se trebali vratiti krajem mjeseca.

Spasioci pod ruševinama još tragaju za preživjelima. Tamošnja novinska agencija objavila je da se broj mrtvih popeo na 2497. Više hiljada ljudi je ozlijeđeno, a na terenu su britanski i španjolski potražni timovi.