Nova pravila za studente iz susdjedstva koji žele ući u zdravstvene ustanove.

Studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu mogu se prijaviti za brzo antigensko testiranje od ponedjeljka do subote od 11 do 13 sati.

Na službenim stranicama Medicinskog fakulteta nedavno je objavljena ažurirana obavijest o pravilima ulaska studenata Fakulteta u zdravstvene ustanove u akademskoj godini 2021./2022.

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo omogućit će svojim studentima besplatno brzo antigensko testiranje već od sutra. Kako stoji u obavijesti, brza antigenska testiranja počinju već od sutra, na adresi Rockefellerova 2, DRIVE IN ispred montažnog objekta u dvorištu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a pored Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar”, piše Mojfaks.

Također, u obavijesti je stavljen i novi dokument u kojem su detaljno pojašnjenje upute za studente o novim pravilima ulaska u zdravstvene ustanove u svrhu pohađanja kliničke nastave.

 – Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 28. rujna 2021. godine donio je Odluku o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja svih zaposlenika zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koje obavljaju zdravstvenu djelatnost te privatnih zdravstvenih radnika na virus SARS-CoV-2 koja stupa na snagu 4. listopada 2021. godine, a prema kojoj su prilikom ulaska u zdravstvenu ustanovu studenti obavezni predočiti EU digitalne COVID potvrde ili odgovarajući drugi dokaz, navodi se u dokumentu.

Studenti koji su vakcinisani morat će predočiti EU digitalnu potvrdu o cijepljenju, a isto vrijedi i za one koji su preboljeli COVID infekciju moraju predočiti potvrdu o preboljenju. Uz spomenuto, studenti koji će imati negativan PCR test ili negativan nalaz brzog antigenskog testa, morat će predočiti COVID potvrdu o testiranju ili neki drugi važeći dokument.