Studenti ETF Sarajevo osvojili treće mjesto na takmičenju “Elektrijada 2016”

Studenti Elektrotehničkog Fakulteta u Sarajevu (ETF) osvojili su treće mjesto na Međunarodnom takmičenju studenata elektrotehničkih fakulteta "Elektrijada 2016" u Italiji, gdje se ove godine okupilo više od 2000 studetata s preko 20 elektrotehničkih fakulteta iz regiona.


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Elektrijada je međunarodno takmičenje u znanju i sportu na kojem se već 50 godina takmiče studenti evropskih elektrotehničkih fakulteta. Svake godine na Elektrijadi učestvuje više od hiljadu studenata, pa ovo takmičenje predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Evropi.

ETF Sarajevo je zauzeo treće mjesto u takmičenju u znanjui ovim rezultatom studenti Elektrotehničkog fakulteta još jednom su pokazali da je ETF Sarajevo najjači fakultet elektrotehnike u državi i da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih studenata takmičara i njihovih mentora.

Organizaciju odlaska ETF-a na Elektrijadu kao i svake godine, organizovalo je Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta “STELEKS” Sarajevo a podršku je pružio i rektor Univerziteta u Sarajevu Prof. dr Muharem Avdispahić kao i uprava Elektrotehnikog fakulteta Univerziteta u Sarajeva.

(Klix.ba)