Studenti ETF-a razočarani: Ispit otkazan, pa održan bez najave

Studenti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu razočarani su, kako tvrde, nepravdom koja se nanosi studentima tog Fakulteta.


etf ispit

Studenti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu razočarani su,  kako tvrde, nepravdom koja se nanosi studentima tog Fakulteta.

Advertisements

Studenti tvrde kako je aktuelni štrajk na Univerzitetu u Sarajevu pokazao svu (ne)organizaciju na pomenutom Fakultetu.

– Neki profesori štrajkuju, a neki ne, pa nam se desilo to da su nam javili da je ispit kod profesora Fatkića na predmetu Inženjerska matematika 2 odgođen. To su nam potvrdili asistenti koji su prisustvovali njihovom sastanku.  Rečeno nam je da ispita iz ovog predmeta dok traje štrajk neće biti, tvrde studenti kako prenosi portal Source.ba.

Advertisements

– Međutim, jutros je asistentica, koja uopšte ne radi na tom predmetu, objavila na grupi za studente na Facebooku da je ispit u toku. Naravno, nastupila je opšta pometnja, jer ljudi koji dolaze iz dalekih gradova ne mogu stići ni na pola ispita. Žučna rasprava se odvijala između studenata i pojedinih asistenata, pogotovo jer je pomenuta asistentica kćerka prodekana za nastavu na našem Fakultetu. Poslala  nam je sliku četiri studenta u amfiteatru kako rade ispit. Ko je njih obavijestio da je ispit u toku i kako su se oni pojavili tamo pored silnih obavještenja da je ispit odgođen, ostala je misterija i nepoznanica, navodi se u reakciji studenata ETF-a.

(STUDOMAT.ba)