Studenti ekonomskih fakulteta u Mostaru održali info dane na svojim fakultetima

U prostorijama Ekonomskog fakulteta Sveučilišta i na Ekonomskom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru održani su info dani na kojima su studenti tih fakulteta koji učestvuju u takmičenju u izradi marketing kampanja finansiranoj od strane Evropske Unije, svoje kolege i sve posjetitelje upoznali sa kampanjom, porukama i svrhom iste, prezentirali rezultate njihovih istraživanja o neformalnom obrazovanju, te upoznali svoje kolege s nekim od prilika koje im se nude.


Ovo je samo jedna od aktivnosti koju realizuju ovi studenti u okviru kampanje „Ja BiH upalio svjetlo, a ti?“.

Podsjećamo, jučer su na svojim zvaničnim stranicama postavili novi video snimljen u sklopu kampanje. Radi se o Vanrednim vijestima, u kojima nam se ponovno javila njihova voditeljica koja je saopćila kako je u javnost procurila informacija da su svi radnici zaposleni na nezakonit način u BiH dali ostavke.

Ovim Vanrednim vijestima studenti su željeli aktualizirati probleme ovakvog zapošljavanja u BiH, te ovaj veoma ozbiljan problem u kojem vide svojevrsnu kočnicu za napredak svoje zemlje, javnosti prezentirati na duhovit i potpuno drugačiji način. Iza smijeha koji nam ovaj video donosi, stoji ozbiljna poruka koja se ogleda u tome da, zapošljavanje preko „štele“ jeste ozbiljan problem našeg društva i da se protiv istog treba boriti. Na koji način, studenti nam namjeravaju otkriti u narednim video porukama.
Do tada poručuju mladim osobama sljedeće „Zaboravi štelu, pokaži se na djelu!“.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X