Ovo je samo jedna od aktivnosti koju realizuju ovi studenti u okviru kampanje „Ja BiH upalio svjetlo, a ti?“.

Podsjećamo, jučer su na svojim zvaničnim stranicama postavili novi video snimljen u sklopu kampanje. Radi se o Vanrednim vijestima, u kojima nam se ponovno javila njihova voditeljica koja je saopćila kako je u javnost procurila informacija da su svi radnici zaposleni na nezakonit način u BiH dali ostavke.

Ovim Vanrednim vijestima studenti su željeli aktualizirati probleme ovakvog zapošljavanja u BiH, te ovaj veoma ozbiljan problem u kojem vide svojevrsnu kočnicu za napredak svoje zemlje, javnosti prezentirati na duhovit i potpuno drugačiji način. Iza smijeha koji nam ovaj video donosi, stoji ozbiljna poruka koja se ogleda u tome da, zapošljavanje preko „štele“ jeste ozbiljan problem našeg društva i da se protiv istog treba boriti. Na koji način, studenti nam namjeravaju otkriti u narednim video porukama.
Do tada poručuju mladim osobama sljedeće „Zaboravi štelu, pokaži se na djelu!“.

(STUDOMAT.ba)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.