Student završne godine izjavio da medicinski fakultet nije težak, u komentarima se otvorila rasprava

"Svi su mislili da sam skapavao po cijeli dan, a ovo je zapravo realnost... Kolokvijumi su u 90% slučajeva prepisivanje, a na ispitu..."


studnet medicina
Foto: Studentus.md

Student završne godine medicine na stranici Ispovesti ostavio je iskrenu ispovijest o studiranju medicinskog fakulteta barem kada je u pitanju njegov lični doživljaj fakulteta kojeg mnogi smatraju najtežim.

Naime, on smatra da je priča o medicini kao o najtežem fakultetu zapravo preuveličavanje.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Ove nedelje mi se završava studiranje medicine što se tiče predavanja i obaveza, ostaje praksa i nekoliko ispita. VI godina prošlo u roku, i sada sumiram svoje iskustvo. Ovo radim jer svi mi kažu ”Bravo, svaka čast. To je najteži fakultet.” Svi misle kako sam ja skapvao i po cijeli dan bio na vježbama i učio, a ovo je realnost. Čak i da hoćeš da ideš na sve obaveze iz rasporeda (seminar, vježba, predavanje) to traje od 8-14 h najkasnije, a u 80% slučajeva i prije 12h se završava. Realnost je da ne ideš na sve to, imao sam pregršt slobodnog vremena, a u IV sam išao jednom nedeljno na faks jer su za ostale predmete bukvalno rekli ”Ko neće ne mora da dolazi”. Kolokvijumi su u 90% slučajeva prepisivanje, a na ispitu iz svakog predmeta imaš par profesora koje ako izvučeš položićeš uz osnovno znanje. Za svaki predmet ima skripta, tako da kada ljudi slikaju one knjige od 500+ strana to je loženje za internet, a 99% studenata uči iz skripte.

U komentarima se otvorila burna rasprava na ovu temu, a cijelu polemiku možete pročitati ovdje.