Student u Potjeri sam nadmašio lovca, pogledajte njegova pitanja (VIDEO)

Fabijan, 24-godišnji student napravio nevjerovatan preokret u kvizu "Potjera".


fabijan potjera

Fabijan, 24-godišnji student, apsolvent komunikologije, učestvovao je u popularnom kvizu “Potjera.” Njegovo učešće će zasigurno ostati zapamćeno među ljubiteljima ovog kviza, s obzirom na to da je prvobitno ispao, a zatim svojoj ekipi osigurao 40 000 kuna (nešto više od 10 000 KM).

Naime, Dean Kotiga uspio je izbaciti sa ploče svih četvero takmičara, a tada po pravilima ekipa ima pravo da izabere jednog od njih koji će se u završnoj potjeri boriti za određeni iznos, zbog čega se u igru ponovno vratio upravo 24-godišnji apsolvent komunikologije.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Nakon što je ispao i ostatak ekipe, Fabijan se vratio u završnicu igre u kojoj je dao tačan odgovor na samo 9 pitanjao, no ovo se pokazalo kao sasvim dovoljan broj jer se i lovac namučio s dva pitanja. Jedno od tih bilo je “U kojem filmu Woodyja Allena iz 1995. antički kor komentira radnju?”.

Odgovor “Moćna Afrodita” nisu znali ni lovac Dean Kotiga ni Fabijan.

Drugo je glasilo “Koji je igrač Celticsa bio najstariji u Dream Teamu na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992.”. Kotiga nije znao odgovor, ali Fabijan jest i tako je osigurao svojoj ekipi novac.