Student u “Milijunašu” odustao na pitanju za 32 000 KM: Znate li vi odgovor?

U jednoj od prethodnih epizoda Milijunaša učestvovao je student Fabian Bošnjak.


m 1
Foto: HRT

21-godišnji Fabijan Bošnjak iz Samobora studira na zagrebačkom FER-u, a svakako se može pohvaliti uspješnim sudjelovanjem u “Milijunašu”, nakon što je otvorio pitanje za 125 hiljada kuna, ili 32 hiljade KM.

Pomoć džokera zatrebao je na sportskom pitanju za prelazak drugog praga. Prvo je upotrijebio džoker pola-pola. Njime su, na pitanje o omjeru osam osvojenih medalja hrvatskih sportaša na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju, u ponudi ostali odgovori dva zlata, dva srebra te četiri bronce i tri zlata, tri srebra i dvije bronce, a izostali odgovori dva zlata, četiri srebra i dvije bronce te tri zlata, dva srebra i tri bronze.

Potom je student računarstva na FER-u zatražio i pomoć znalaca te je prihvatio sugestiju Brune Roberta, koji je istaknuo kako misli da su naši olimpijci osvojili tri zlatna odličja. Bio je to ujedno tačan odgovor, prenosi MojFaks.

Uslijedilo je pitanje iz povijesti. Kako bi osvojio 64.000 kuna, takmičar je trebao odgovoriti koji je rat od ponuđenih najduže trajao. Na raspolaganju je imao odgovore: Prvi punski rat, Prvi križarski rat, Prvi balkanski rat ili Prvi svjetski rat.

Iskoristio je džokera zovi i uvažio njegovo mišljenje kako je posrijedi Prvi punski rat, stigavši zatim i do 12. pitanja. Naime, započet zbog prevlasti nad žitorodnom Sicilijom, Prvi punski rat trajao je najduže od navedenih, od 264. do 241. godine pr. Kr.

Ipak, pitanje za 125.000 kuna(32 hiljade KM) bilo je ono na kojemu je FER-ovac odustao. Nije znao je li Ernest Hemingway, Albert Camus, William Faulkner ili Jean-Paul Sartre u novinama ugledao svoju osmrtnicu nakon što je u dva uzastopna dana 1954. preživio dvije zrakoplovne nesreće.

Tačan odgovor glasio je Ernest Hemingway, no u ovo student nije bio siguran. Opredijelio bi se, rekao je, za Hemingwaya, i bio bi u pravu.