Maturant primljen na 27 koledža i univerziteta: “Vidim se na svakom od njih”

Student slavi nakon što je primljen na 27 koledža i univerziteta.


student in a university campus with a books
Foto: Envato

Maturant Džonatan Voker (Jonathan Walker) slavi nakon što je primljen na 27 koledža i univerziteta, uključujući Harvard, Stenford i MIT. Osim toga, dobio je više od četiri miliona dolara stipendije.

– Bilo je iznenađenje vidjeti da su svi bili zainteresovani za mene i da su htjeli da pohađam njihovu instituciju, da mi nude prijem, rekao je Voker.

Voker, maturant iz Panama Sitija na Floridi, rekao je da je pronašao nešto što mu se sviđa na svakom od navedenih fakulteta i prijavio se samo u one na kojima bi mogao biti “sretan”.

Vidio sam se u svakom od fakulteta na mom popisu i nisam se prijavio nigdje gdje mislim da ne bih bio sretan. Jednostavno sam napravio popis i počeo da se prijavljujem, rekao je Voker.

Sada kad ima veliki izbor od 27 fakulteta kaže da pokušava da odluči na koji će krenuti tokom jeseni.

– Uglavnom sam zainteresovan za inženjerstvo, kao i za preduzetništvo. Takođe, istražujem mogućnost stvaranja nekog sopstvenog smjera budući da imam puno različitih interesovanja, otkrio je Voker.

– Roditelji su mi prije nekoliko godina donijeli set iz hemije. Pronašao sam način da tu znatiželju usmjerim u nauku koja je ubrzo procvjetala u inženjerstvo. A onda sam naučio da mogu da koristim inženjerstvo da pomognem ljudima. I tako sam postao zainteresovan za stvaranje uređaja koji bi mogli pomoći ugroženim zajednicama i ljudima koji se suočavaju s teškim problemima, kaže mladić.

jonathan walker resize md
Foto: Interesting Engineering

Dodaje da s partnerom radi na uređaju za zglob koji slijepim i gluhim osobama omogućuje bolju komunikaciju s ljudima.

Prethodno je stvorio uređaj koji podsjeća korisnika na ljekove na recept. Voker je aktivan u naučnom klubu, međunarodnom programu mature i univerzitetskoj ragbi reprezentaciji, prenosi Avaz.ba.