Student opasnom zmijom plašio prolaznike na ulici: “Htio sam samo zabavu”

Student proglašen krivim jer je ljude plašio živom zmijom koju je vadio iz ruksaka, a sve kako bi mogao snimiti njihove reakcije.


man among tropical trees with handmade python leather backpack
Foto: Envato

Ipak, ono što mnogi ne znaju jest da zbog ovakvog ponašanja mogu zaraditi kaznu. Upravo se to dogodilo Filipu, 22-godišnjem zagrebačkom studentu koji je svojom zmijom plašio prolaznike i sve snimao.

Kako prenosi MojFaks, Filip je proglašen krivim i osuđen jer je ljude plašio živom zmijom koju je vadio iz ruksaka, a sve kako bi mogao snimiti njihove reakcije. Prema presudi, on je u aprilu, na javnom mjestu u Zagrebu između Marulićeva trga i Parka Maksimir uznemiravao i plašio građane na vrlo drzak način – tako što je u njihovoj neposrednoj brzini iz torbe vadio kraljevstkog pitona kojeg inače drži kao kućnog ljubimca.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kraljevski piton kao ljubimac

Filip je kroz grad nosio kraljevskog pitona kako bi za svoj YouTube kanal snimio plašenje prolaznika. Kako je vidljivo na njegovom YouTube kanalu sa samo jednim video-isječkom, on je u parku, tramvaju, na kiosku i klupama vadio kraljevskog pitoma i plašio ljude izazivajući pritom u njima strah i paniku.

 – Htio sam samo zabavu za mene i za ostale. Sve učesnike snimke, što se ne vidi na snimci, prije sam pitao hoće li glumiti u videu i da ću ja nešto iz torbe izvaditi, ali im nisam spominjao zmiju. Što se tiče snimke u tramvaju, ona se prekida jer nije bilo reakcije ljudi na izvađenu zmiju, branio se Filip na sudu.

Proglašen krivim

Sutkinja ga je na kraju proglasila krivim za remećenje javnog reda i mira na naročito drzak način, pa mu je dosudila i novčanu kaznu u iznosu od 200 KM i još dodatnih 60 KM troškova prekršajnog postupka.

S obzirom da je presuda nepravomoćna, Filip se ima pravo žaliti.