Student i sportista godine BiH: “Želim ući u historiju s medaljom za BiH na Olimpijskim igrama”

Budi se oko 7 sati, nakon treninga obavlja obaveze na fakultetu, nerijetko vodi i treninge u klubu, pa se opet vraća svom treningu.


nedzad husic 2 1
Foto: Hayat

Nedžad Husić, pobjednik Izbora sportiste godine BiH, koji je organizovan u Bihaću, za Hayat je govorio je o ovoj prestižnoj tituli, osjećajima u vezi s dobivenim nagradama i do sada najboljem rezultatu u BiH na Olimpijskim igrama te planovima za ovu godinu.

-Uspio sam postati najbolji sportista u izboru Sportskog saveza. Očekivao sam jer sam dobio osvojio priznanja u izboru Olimpijskog komiteta i Nezavisnih novina, kazao je Husić.

Kaže da je lijepo kada upoznati najbolje sportiste u jednoj državi. Govoreći o uzorima, Husić je kazao da je počeo pratiti Larisu Cerić.

– Još trebam da treniram da bih došao na još veći nivo, ne izdvajam se, isti sam kakav sam bio i prije Olimpijskih igara. Volim da se u klubu svi osjećamo jednakim, rekao je Husić.

Kaže da je trenirao i fudbal jedno vrijeme, ali više ne bi nikada mijenjao sport.

-Dobio sam priliku da promovišem taj sport. Prije nekoliko godina nije se toliko znalo za tekvondo u svijetu, da ne pričamo o BiH. Polako Tekvondo savez postaje jedan od jačih olimpijskih saveza u BiH. Idemo ka tome da što više ljudi zna za nas, da se mlade nade odmah spremaju za olimpijski ciklus, pojasnio je Husić.

Cilj – olimpijska medalja

– Od malena sam uvijek htio da osvojim tu medalju. Kada su prošle godine još niko nije osvojio, pa je još veća motivacija da budem prvi koji će to uraditi i tako uđem u historiju, dodao je Husić.
Budi se oko 7 sati, nakon treninga obavlja obaveze na fakultetu, nerijetko vodi i treninge u klubu, pa se opet vraća svom treningu.