Štreber, zabavljač, tremaroš, hejter… Koji si tip studenta?

Saznajte kakvi tipovi studenata postoje i među njima pronađite svoje kolege, a možda čak i sebe.


students 1601679810

Kada uđete u jedan amfiteatar i pogledate oko sebe, otkrićete da zaista postoji nekoliko stereotipnih tipova studenata i da svaki student može biti okarakterisan kao pripadnik jedne od ovih kategorija.

Predstavljamo vam petnaest tipova studenata.

Štreber

Ovaj tip studenta obično sjedi u prvim redovima i pokušava da apsorbuje sve što profesor kaže. Marljivo piše bilješke i zaštitnički ih čuva. Ponekad je čak skoncentrisan na predavanje više nego sam profesor. Kada čuje buku u gornjim redovima amfiteatra, štreber se okreće i upućuje nekoliko ubitačnih pogleda. Ako se upustite u konverzaciju sa ovom osobom, ubrzo ćete shvatiti da je njoj zaista najvažnije znanje koje stekne na fakultetu, zato poštujte tu ogromnu ambiciju i želju za učenjem. Nekad je dobro biti štreber, pišu beleske.com.

Opušteni student

Ovo je onaj tip koji je previše “kul” da bi se oko bilo čega stresirao. On dolazi na fakultet, jer nema pametnijeg posla kod kuće. Nerijetko i ne zna koje predavanje je u pitanju, ko je profesor ili kada je ispit, ali uredno će sjediti na predavanju, dok je mislima negdje u svom svijetu. Čak i ako se dogodi da bude izbačen sa predavanja, to neće poremetiti njegovu flegmatičnost. Opuštenog studenta nije moguće iznervirati.

Zabavljač

Evo jednog tipa studenta kog ćete uočiti već na hodnicima. On je glasan, okružen ljudima, uživa u pažnji, konstantno se šali i širi pozitivnu energiju. Obožavaju ga koleginice, kolege, ali i profesori. Na predavanjima nerijetko uputi neki originalni i šaljivi komentar, svi se nasmijete, a onda nastavlja da zabavlja ekipu koja sjedi blizu njega. Iako je on jedan od miljenika profesora, često se desi da previše koristi svoj šarm, pa tako bude izbačen sa predavanja.