Stižu novi emotikoni: Trudan muškarac i rendgenski snimak samo su neki od njih

Pogledajte listu novih emotikona i saznajte koji su emotikoni bili najpopularniji u 2021. godini.


emotikoni novi
Foto: Emojipedia

Sastavni dio komunikacije preko mobilnih uređaja su i emotikoni. Pomoću njih ljudi često izražavaju kako se osjećaju, pokazuju kako im u datom trenutku “izgleda faca” ili ih jednostavno upotrebljavaju prilikom nedostatka riječi.

Kako tehnologija stalno napreduje, tako napreduje i sve ono što uz nju ide. Pa tako, od nekad osnovnog izbora emotikona danas je isti nepregledan, a sada će sve njihove ljubitelje obradovati i vijest da stiže 112 novih.

Appleov IOS 15.4 sistem uvesti će nove pogodnosti, a uz njih stižu i novi emoji znakovi. Već ovog proljeća imati ćemo priliku vidjeti trećinu njih, a o kojima je riječ piše Emojipedia.

Na popisu nalazi se nekoliko vrsta novih smajlića te gestikulacije rukama poput upiranja prsta u nekog, ali i rukovanje osoba različitih rasa.

emotikoni
Foto: Emojipedia

Tu su i trudni muškarac, cvijet lotosa, gnijezdo s jajima i prazno, grah, tobogan, mjehurići, disko kugla, ali i rendgenski snimak, čiji je, tvrde mnogi, emotikon neizbježan s obzirom na situaciju s koronavirusom s kojom se suočio cijeli svijet.

Inače, među emotikonima koji su se najviše upotrebljavali lani titulu je ubjedljivo odnio smajlić sa suzama radosnicama.

najpopularniji emotikoni
Foto: Emojipedia