Stipendije za brucoše na Univerzitetu u Torontu

Univerzitet iz Toronta objavljuje konkurs za dodjelu Lester B. Pearson stipendija međunarodnim studentima koji žele da upišu osnovne studije na univerzitetu u Kanadi.


University College Toronto 1 April 2009 HDR

Stipendije obuhvataju oblasti: računovodstva, aktuarske nauke, primjenjene matematike, arheologije, arhitekture, historije umjetnosti, astronomije, biohemije, bioinženjeringa, finansija,ekonomije, prava, jezika, itd.

U okviru programa, dodjeljuje se 37 stipendija koje pokrivaju troškove školarine, smještaja, izdržavanja, kao i troškove za knjige tokom perioda od četiri godine.

Program je namijenjen tek mladika koji su tek završili srednju školu sa izvanrednim školskim dostignućima i liderskim potencijalom. Poželjni kandidati su originalni, kreativni i žele da se bave akademskim istraživanjem.

Pravo na prijavu nemaju kandidati koji su upisali neki studijski program.

Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidati prvo moraju biti nominovani za program od strane matične škole. Zatim se potrebno prijaviti za studijski program na univerzitetu u Torontu za akademsku 2018. godinu i popuniti prijavni obrazac za prijem na Univerzitet. Kada ispuni prethodno navedene korake, kandidat se prijavljuje za Lester B. Pearson stipendijski program popunjavanjem online prijavnog obrasca.

Krajnji rok za nominacije škole je 30. novembar 2017, a rok za dostavljanje prijava je 15. januar 2018. godine.

Univerzitet u Torontu je poznat po uticajnim pokretima i nastavnim planovima i programima u književnoj kritici i teoriji komunikacije. Univerzitet je bio sjedište prvih istraživanja insulina i matičnih ćelija. Takođe je jedan od dva člana Udruženja američkih univerziteta izvan Sjedinjenih Država.

(Mreža-mira.net)