Stipendije: Objavljeni pozivi za stipendiranje studenata iz BiH za studij u Mađarskoj

Krajnji rok za podnošenje prijava na te studijske programe za akademsku 2023/2024. je 30. april.


Ilustracija: STUDOMAT / Envato
Ilustracija: STUDOMAT / Envato

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine objavilo je nove pozive za stipendiranje.

Univerzitet javnih službi iz Mađarske ponudio je zainteresiranim kandidatima iz Bosne i Hercegovine sljedeće studijske programe: Program civilnog inžinjerstva (BSc) – osam semestara, Program inžinjerstva životne sredine (BSc) – sedam semestara, Program inžinjerstva vodnih operacija (BSc) – šest semestara i Program međunarodnog upravljanja vodama i vodne diplomacije (MA) četiri semestra.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Krajnji rok za podnošenje prijava na te studijske programe za akademsku 2023/2024. je 30. april.

Također, Ministarstvo za vanjske i evropske poslove Luksemburga u okviru svog programa tehničke pomoći u saradnji sa Evropskim institutom za javnu upravu ponudio je šest stipendija zainteresiranim kandidatima iz Bosne i Hercegovine.

Stipendije se prevashodno odnose na javne dužnosnike, članove pravosuđa, predstavnike organizacija civilnog društva, te ostalih javnih profesija.

Svrha stipendija je omogućiti kandidatima praćenje magistarskog programa o evropskim pravnim normama (MELS online), a koji su već započeli svoju profesionalnu karijeru. Stipendije su posebno namijenjene zainteresiranim kandidatima kojima je potrebna finansijska potpora.

Krajnji rok za prijavu je 30. juni ove godine, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.