Danas je Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjaluci

Budući studenti mogu dobiti osnovne informacije o fakultetima na UNIBL.


UNIBL

Svečanost povodom otvaranja Dana otvorenih vrata održava se u Univerzitetskoj dvorani, 07.04. sa početkom u 12.00 sati.

Tom prilikom budućim studentima će se obratiti rektor Univerziteta u Banjaluci profesor doktor Radoslav Gajanin iministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo docent doktor Željko Budimir.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Istog dana, u Univerzitetskoj dvorani biće održan i Sajam fakulteta gdje će maturanti moći dobiti osnovne informacije o fakultetima u sastavu Univerziteta u Banjaluci, navodi se u saopštenju.

Poslije toga, predviđeno je da maturanti u grupama posjete fakultete Univerziteta u Banjaluci za koje su zainteresovani, gdje će dobiti sve informacije o studijskim programima, načinu upisa, polaganju prijemnih ispita, izvođenju nastave, kao i o studentskom životu, piše RTRS.

Sve ove aktivnosti organizuju se u sklopu Dana studenata Univerziteta u Banjaluci, koji traju od 2. do 10. aprila 2023. godine.

Organizator Dana studenata, koji ove godine okupljaju oko 10.000 studenata, jeste Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci u saradnji sa Unijom studenata RS, a uz podršku Univerziteta u Banjaluci i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske.