Stipendije Fonda Vitalis za sportske talente

U cilju jačanja tuzlanskog sporta i zadržavanja mladih sportskih talenata, Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa Tvornicom Bony iz Tuzle će i ove godine iz Vitalis Fonda dodjeliti stipendije sportskim talentima sa područja Grada Tuzla.


Pravo na dodjelu stipendija imaju svi mladi sportski talenti, državljani Bosne i Hercegovine nastanjeni na području općine Tuzla, uzrasta od 15-19 godina (rođeni u periodu od 1999 do 2003. godine), a koji su u protekle dvije godine pokazali izuzetno zalaganje i dobre rezultate u sportu kojim se bave, uz uslove da su sportske rezultate postigli iz oblasti olimpijskih sportova, da su sportske rezultate postigli u okviru sportskih klubova sa područja općine Tuzla i da su kandidati za stipendiju pored izuzetnog zalaganja i sportskih rezultata u protekle dvije godine pokazali zalaganje i zavidne rezultate u okviru svojih školskih obaveza.

Stipendije se dodjeljuju u vrijednosti od 100 KM do 2000 KM, a stipendiranje za jednu osobu se vrši za period od minimalno 1 (jedne) školske godine do maksimalno 2 (dvije) školske godine.

Iz Fondacija tuzlanske zajednice napominju da popunjen zahtjev i dodatnu dokumentaciju potrebno je dostaviti poštom ili lično u prostorije Fondacije tuzlanske zajednice na adresu Pozorišna 13, 75000 Tuzla najkasnije do 4. novembra.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X