Stipendije Fonda Vitalis za sportske talente

U cilju jačanja tuzlanskog sporta i zadržavanja mladih sportskih talenata, Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa Tvornicom Bony iz Tuzle će i ove godine iz Vitalis Fonda dodjeliti stipendije sportskim talentima sa područja Grada Tuzla.


fond vitalis

Pravo na dodjelu stipendija imaju svi mladi sportski talenti, državljani Bosne i Hercegovine nastanjeni na području općine Tuzla, uzrasta od 15-19 godina (rođeni u periodu od 1999 do 2003. godine), a koji su u protekle dvije godine pokazali izuzetno zalaganje i dobre rezultate u sportu kojim se bave, uz uslove da su sportske rezultate postigli iz oblasti olimpijskih sportova, da su sportske rezultate postigli u okviru sportskih klubova sa područja općine Tuzla i da su kandidati za stipendiju pored izuzetnog zalaganja i sportskih rezultata u protekle dvije godine pokazali zalaganje i zavidne rezultate u okviru svojih školskih obaveza.

Stipendije se dodjeljuju u vrijednosti od 100 KM do 2000 KM, a stipendiranje za jednu osobu se vrši za period od minimalno 1 (jedne) školske godine do maksimalno 2 (dvije) školske godine.

Iz Fondacija tuzlanske zajednice napominju da popunjen zahtjev i dodatnu dokumentaciju potrebno je dostaviti poštom ili lično u prostorije Fondacije tuzlanske zajednice na adresu Pozorišna 13, 75000 Tuzla najkasnije do 4. novembra.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)