U okviru FELU MBA programa stipendiranja nude se stipendije kandidatima sa izvrsnim studijskim rezultatima koji imaju ambiciju da kreiraju inovatne poslovne prilike i doprinesu FEL-u brendu.

FELU Program je namijenjen onima koji imaju težnje i ambicije da kreiraju inovativne poslovne mogućnosti i doprinesu još većem isticanju brend FEL-a u regionu. Stipendija je u iznosu od 4.000 eura, piše Mreža mira.

Prilikom razmatranja kandidata uzimaju se u obzir akademske kvalifikacije, lidersko iskustvo, međunarodni uticaj, dubinski intervju, reference, nagrade, dodatni treninzi.

  • 10 bodova se dodjeljuje za: izvanredan transkript ocjena, specijalno studijsko postignuće, obrazovanje u inostranstvu, za najviši stepen obrazovanja: doktorat, magistraturu, diplomu osnovnih studija;
  • 20 bodova se dodjeljuje za: rad sa međunarodnim timom i upravljanje međunarodnim projektima;
  • 25 bodova se dodjeljuje za: lidersko iskustvo i potencijal i dubinski intervju, stratešku viziju, inovativno mišljenje.

Da bi bili kvalifikovani za FELU MBA stipendiju kandidati moraju:

1. Da se prijave za prijemni ispit;
2. Posjeduju tri godine radnog iskustva;
3. Tečno govore engleski jezik;
4. Imaju diplomu završenih osnovnih studija;
5. Obavezati se da će se razviti kao proaktivni lideri.

Za prijavu je neophodno popuniti FELU MBA formular i aplikacionu formu. Dostaviti certifikate koji zadovoljavaju pomenute kriterijume.

Rok za prijavu je 30.09.2018. godine, a više informacija se može pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)