Stipendije Bavarskog akademskog centra (BAYHOST) za 2020. godinu

Bavarski akademski centar za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Europu (BAYHOST) objavio je konkurs za dodjelu stipendija za ljetni kurs njemačkog jezika u Bavarskoj za 2020. godinu.


bayhost logo2015 e1518959639800

Bavarski akademski centar (BAYHOST) za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Europu promoviše akademsku razmjenu između Bavarske i zemalja Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope, uključujući i Rusiju. BAYHOST podržava Bavarske univerzitete i univerzitete primijenjene nauke kroz svoje specifične kompetencije podržavajući njihovu saradnju sa akademskim organizacijama u partnerskim zemljama i uspostavljanjem novih partnerstava.

Stipendija pokriva troškove kursa, smještaj i dodatak za hranu, a ne pokriva putne troškove, osiguranje i troškovi vize. Dodatak za hranu u 2020. godini biti će 16 eura dnevno za sve ljetne kurseve.

Pravo prijave za stipendije imaju studenti i mladi naučnici iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije, Slovenije i Ukrajine, koji su upisani ili zaposleni na univerzitetima tih zemalja u trenutku podnošenja zahtjeva.

Uslovi za dobijanje stipendije su i poznavanje njemačkog jezika (minimum nivo B1).

Potrebnu dokumentaciju slati isključivo poštom na adresu:

BAYHOST / Stichwort: „Sommersprachkursbewerbung“
UNIVERSITÄTSSTR. 31
93053 REGENSBURG
DEUTSCHLAND

Konkurs ostaje otvoren do 23. marta, a za više informacija možete pogledati dokument u prilogu ili na oficijelnoj web stranici Bavarskog akademskog centra (BAYHOST).