Šta vaši hobiji govore poslodavcima?

Dobro razmislite o tome šta ćete reći na ovo, na izgled, naivno pitanje, jer ono otkriva poslodavcu mnogo stvari o vama.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Slijedi nekoliko primjera u kojima vaš hobi može poslodavcu da ukaže na dodatne vještine i sposobnosti koje posjedujete.

Da ste timski orijentisani

Imajući u vidu da mnoga radna mjesta zahtijevaju timski rad i podršku kolegama, dobro je da navedete i aktivnosti iz privatnog života koje o vama govore kao o „timskom igraču“. Možda je to neka sportska aktivnost, odbojka na primjer. Bitno je samo da prikažete poslodavcu da u timu plivate kao riba u vodi.

Da aktivno radite na poboljšanju svojih vještina

Prilikom izbora adekvatnog kandidata za određeno radno mjesto, poslodavcu je vrlo bitno da to bude osoba koja je, kada je podstaknuta na pravi način, u potpunosti spremna da proširuje svoja znanja i vještine. Ako slikate, poslodavcu će biti drago da čuje da niste stali na onom nivou koji ste stigli prije pet godina i biće mu zadovoljstvo da ulaže u vas.

Da ste svestrani

Ako se sve vaše aktivnosti ne završavaju kada nakon radnog vremena dođete kući, već idete na druženja sa prijateljima, posjećujete različite kurseve ili idete na sportske aktivnosti, poslodavcu će biti jasno da ste osoba koja je u stanju da gradi dobre odnose sa kolegama, koja je radoznala, stalno traga za novim rješenjima i može da doprinese poslu inovativnim pristupom i novim idejama.

Da stremite ostvarenju zacrtanog cilja

Svakom poslodavcu imponuje da u svom timu ima zaposlenog koji ne odustaje lako i fokusiran je na ostvarivanje poslovnih rezultata.

Na kraju, ali nikako manje bitno, pokažite poslodavcu da posjedujete liderske sposobnosti. Izaberite pravi hobi za to.

Da zaključimo: ako na razgovoru za posao navedete da nemate nikakav hobi, to poslodavcu može da bude pokazatelj da ste osoba koja nema „ispušni ventil“, odnosno aktivnosti koje će joj pomoći da se regeneriše i napuni baterije, što je neophodno za davanje maksimuma na radnom mjestu.

(B92/iserbia.rs)