Šta vas budi na predavanja? Saznajte zašto svoje telefone ne bismo trebali koristiti kao alarm

Jeste li tip osobe koja navija 10 alarma ili onaj drugi tip osobe kojoj je dovoljan samo jedan alarm da se probudi?


Foto: Envato
Foto: Envato

Postavljanje alarma je nešto što svi rade na svom telefonu. Međutim, postoje neke zaista loše stvari koje se mogu dogoditi ako to učinite.

Evo nekoliko razloga za zamjenu alarma na pametnom telefonu stvarnim.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

1. Može naštetiti vašem snu

Krenete uključiti alarm i “provirite” notifikacije, a onda, ne možete prestati listati stranice društvenih mreža. Međutim, ne samo da će to skratiti vrijeme spavanja, već plavo svjetlo telefona može uticati na kvalitet vašeg sna i dovesti do poremećaja.

2. Može vam poremetiti rutinu ujutro

Opet, kad uzmemo telefon u ruke, automatski počinjemo provjeravati e-poštu i poruke. A ovo, naravno, oduzima mnogo više vremena nego što ste prvotno planirali, ostavljajući vas da požurite s rutinskim procedurama koje su zaista važne za održavanje rasporeda i dobre kondicije.

3. Možda ga je teško čuti

Budući da nije toliko glasan kao pravi alarm, lako ćete propustiti njegov zvuk. Uz to, svi smo navikli na zvukove koje naši telefoni ispuštaju tokom dana, pa može biti neučinkovit kao pravi alarm koji će nas probuditi iz dubokog sna.

4. Baterija se može isprazniti

Alarmi na mobilnim telefonima neće raditi kad se baterija isprazni, pa ako ne želite zakasniti na nešto važno, radije upotrijebite pravi alarm. Čak i ako se uvijek potrudite da ga napunite, možda nećete primijetiti da se baterija troši prije nego što zaspite.