Šta raditi kod kuće? Ovo su najbolji online kursevi na svijetu

Zahvaljujući internetu, danas je obrazovanje dostupno baš svugdje, a vrijeme učenja ovisi isključivo o vama.


student watching programming online course

Online učenjem mogu se steći i relevantnija znanja za tržište rada i vlastiti napredak nego formalnim obrazovanjem, a ovo su kursevi iz raznih područja koji su potpuno besplatni. Tako možete bez uloženog novca naučiti strani jezik, steći znanje iz programiranja, marketinga, analitike, historije, filozofije, matematike te mnogih drugih predmeta, prenosi banjaluka.net.

Naučite novi strani jezik:

Duolingo – Na ovoj stranici možete naučiti brojne svjetske jezike od engleskog, njemačkog, talijanskog, francuskog, španjolskog pa sve do poljskog, ruskog, kineskog i mnogih drugih. Istraživanje je pokazalo da tokom 34 sata učenja preko ove stranice možete steći znanje jezika koje biste stekli da pohađate cijeli semestar na nekom kursu u školi stranih jezika ili u školi.

Busuu – Svaki kurs na Busuu razvijen je korištenjem Zajedničkog evropskog referentnog okvira (CEFR), međunarodno priznatog standarda za kreiranje lekcija iz stranog jezika. Učenjem stranog jezika preko ove stranice možete steći znanje jezika od razine A1 do B2.

Memrise – Korisnici koji su učili strane jezike preko ove stranice pišu kako im je stranica pomogla da nauče jezik i uz to se zabave. Osvojili su i Google Play Awards za najbolju aplikaciju.

Lingvist – Preko ove stranice možete naučiti strane jezike, odnosno stvari koje vam trebaju. Brzo napredujete jer možete preskakati materijal koji ne morate učiti ili vježbati, a aplikacija je dostupna i preko weba te Androida i iOS-a.

HelloTalk – Ova stranica nudi vam besplatne kurseve za više od 150 jezika i ima preko 15 miliona korisnika, a jezik učite u kontaktu s izvornim govornicima. Možete razgovarati s njima SMS-om, glasovnim porukama i pozivima ili videopozivima.

language 1615133873