Sporazum o saradnji između Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i “EYOF 2019”

Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Istočnom Sarajevu i „EYOF 2019“ d.o.o. biti će upriličeno u ponedjeljak, 29. maja 2017. godine u 14:00 sati, u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II).


eyof 2019

Sporazum se potpisuje s ciljem uspostavljanja saradnje između navedena dva univerziteta i „EYOF 2019“ d.o.o., te angažmana studenata na projektu EYOF 2019. Studenti će imati priliku da steknu volontersko iskustvo, stručnu obuku i dokaz o obavljanju stručne prakse, a sve u svrhu kvalitetne organizacije ovog festivala kao najvećeg sportskog događaja nakon Olimpijskih igara 1984. godine.

Potpisivanju sporazuma prisustvovat će rektori, prorektori i studenti-prorektori oba univerziteta, rukovodstvo privrednog društva „EYOF 2019“ d.o.o., kao i gradonačelnici gradova Sarajevo i Istočno Sarajevo. Također, bit će prisutni i predstavnici fakulteta u okviru navedenih univerziteta, studentskih organizacija, nevladinih omladinskih organizacija sa područja oba grada, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

(STUDOMAT.ba)