Republika Slovenija studentima iz država Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Srbija) koji se u studijskoj 2018/19 budu upisali na master ili doktorske studije na području prirodnih nauka, matematike, IT-a, tehnike, građevine, arhitekture, urbanizma, poljoprivrede, šumarstva, ribarstva, zdravstva, prevoza robe i zaštite životne sredine nudi ukupno 600.000 € sredstava koja su namijenjena za pokrivanje troškova školarine i boravka tokom studija u Sloveniji.

Šta to znači?

Student koji se u studijskoj 2018/19 upisao na master ili doktorske studije u Republici Sloveniji može da dobije sredstva u visini od 8.400 € za školsku godinu kako bi pokrio troškove boravka, dok bi država pokrila trošak školarine do 3.000 € po školskoj godini. Stipendija se dodjeljuje za cjelokupne master ili doktorske studije.

Firma 2TM pomoći će vam da pripremite svu neophodnu dokumentaciju za uspješnu prijavu na konkurs. Za više informacija pišite na studiraj@2tm.si.

2TM – pomaže Vam da ostvarite svoje ciljeve!

(STUDOMAT.ba)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.