Slavna glumica u 51. godini upisala fakultet: “Plašila sam se da nisam dovoljno pametna”

Američka glumica Leah Remini, objavila je da je upisala privatni fakultet u 51. godini.


Foto: Twitter

Američka glumica Leah Remini, poznata po ulozi u seriji “The King of Queens”, objavila je da je upisala privatni fakultet u 51. godini, nakon što je prestala biti članica Scijentološke crkve, prenosi Klix.

Advertisements

– Upisati fakultet s 51. godinu, nakon što sam većinu života provela kao članica kulta i sa samo osam završenih razreda (u američkom obrazovnom sistemu), nije lako. Međutim, ove sedmice sam polagala svoje prve završne ispite na Univerzitetu u New Yorku i drago mi je što sam se odlučila obrazovati. Nikad nije prekasno. Teško je, ali vrijedi, napisala je na svom Twitter profilu.

Advertisements

Remini i njeni roditelji su postali članovi Scijentološke crkve 1979. godine. Odlučila je napustiti 2013. godine. Snimila je dokumentarnu seriju “Leah Remini: Scientology and the Aftermath” u kojoj je otkrila s kakvim problemima se morala suočiti.

– Pokušavam vratiti dio života koji mi je otela scijentologija. Dugo mi je trebalo da se odlučim na ovaj korak. Plašila sam se da nisam dovoljna pametna i da neću moći raditi ono što se od mene traži. Mislila sam da sam prestara… Upisala sam fakultet nakon što me bliska osoba ohrabrila. Sada sam spremna na sve izazove, kazala je.