Šest knjiga za brzo sticanje vještina

U današnje vrijeme inovacija i promjena koje se dešavaju brzinom svjetlosti, čovjek se mora prilagođavati da bi uspio. Jedna od adaptacija je vrijeme koje izdvaja za učenje. Tradicionalno stanovište da se znanje stiče tokom dugog vremenskog perioda, polako ali sigurno ostaje u prošlosti. Na njegovo mjesto stupa nešto manje obuhvatno ali efikasno „instant učenje“. Izabrali smo šest knjiga koje će vam pomoći da unaprijedite vaše poslovne sposobnosti za manje od 30 dana.


sest knjiga za brzo sticanje vestina

“Becoming Fluent: How Cognitive Science Can Help Adults Learn a Foreign Language” Richard M. Roberts, Roger J. Kreuz

Znanje jezika je nešto što u svakoj oblasti može naći primjenu i istovremeno predstavlja jednu od najisplativijih oblasti u koju možete uložiti vrijeme, novac i trud. Autori ove knjige su kognitivni naučnici i mnogima su pomogli u učenju stranih jezika, piše iSerbia.

“Breakthrough Rapid Reading” Peter Kump

Naučnici su dokazali da povećanje brzine čitanja nije povezano sa slabijim pamćenjem pročitanih informacija. Koristeći tehnike brzog čitanja naučene pomoću ove knjige, pored toga što ćete poslove završavati ranije, brže ćete doći i do posljednje stranice knjige kojoj zbog neizvjesnosti ne možete da dočekate kraj.

“The Power of Forgetting: Six Essential Skills to Clear Out Brain Clutter and Become the Sharpest, Smartest You” Mike Byster, Kristin Loberg

Autori ove knjige su pisac i matematičar. Kombinacija logike i kreativnosti pri učenju je uvijek dobitna, a ova knjiga je nudi kroz vježbe koje podstiču efikasnost i inovativne strategije učenja.

“The Body Language of Liars” Lillian Glass

Poznato je koliko je značajno poznavanje govora tijela, kako u privatnim, tako i u poslovnim odnosima. Kroz ovu knjigu možete steći saznanja o signalima koje šalje osoba koja laže, kao i jednostavan princip otkrivanja istih.

“Thinkertoys: A Handbook of Creative-Thinking Techniques” Michael Michalko

Jedna od funkcija koja nije urođena čovjeku je kreativno razmišljanje. Ako ste voljni da radite na tome, ova knjiga je tu da vam pomogne. Jedan od najbitnijih koraka ka uspjehu jeste razmišljati drugačije od drugih, ali konstruktivno. Upravo je kreativnost put koji treba slijediti.

“Successful Business Planning in 30 Days” Peter J. Patsula

Sama kreativnost nije dovoljna, baš kao ni naporan rad bez planiranja. Iako prvenstveno namjenjena menadžerima, smatramo da svako kroz ovu knjigu može da nauči kako da uspješno rasporedi resurse kako bi ostvario svoje ciljeve.

Bendžamin Frenklin je izjavio: „Investicija u znanje plaća najbolje kamate”. Iako se pristup učenju kroz godine mijenjao i postajao efikasniji, ono što potvrđuje ovu vanvremensku misao je to što je trud koji je uložen bitan, a ne vrijeme.

(STUDOMAT.ba)