Nakon što se više puta u svom životu našao na ulici, 17-godišnji Dylan Chidick iz New Jerseyju upao je na čak 17 fakulteta od njih 20 koje je prijavio.

– Drago mi je što ću biti prva osoba u porodici koja će ići na fakultet, ispričao je srednjoškolac za CNN.

Dylanu Chidlicku i njegovoj obitelji problemi su započeli kada su se prije 10 godina preselili iz Trinidada u Sjedinjene Američke države – više puta su bili prisiljeni živjeti na ulici, a njegova dva brata blizanca uz to morala su živjeti s ozbiljnim srčanim problemima. Chidlick, iako svjestan situacije, kaže da ga to nije sprječavalo, prenosi mojfaks.com.

Iako mi je beskućništvo pokazalo kako će u životu uvijek postojati neke prepreke, ako sam sa svojom prodicom, mogu sve, ispričao je Chidlick.

Nakon što se njegova majka obratila neprofitnoj organizaciji Rising Woman, Chidlicku i njegovoj porodici pružen je dom u kojem je on mogao normalno učiti i studirati. Ova prilika Chidlicku dodatno je dala vjetar u leđa zbog čega je ovaj srednjoškolac uspio upasti na 17 fakulteta, ali još uvijek čeka odgovor onog kojeg najviše priželjkuje – University of New Jersey.

Chidlick govori za CNN kako ga najviše zanimaju političke nauke i historija te se nada kako će u tim područjima i diplomirati.

Želim razumjeti kako vlada funkcionira i razmišljati uvijek s politološke perspektive, rekao je.

(STUDOMAT.ba)