Saznajte kako u Njemačku tokom ljetne pauze na fakultetu!

Prednost ovog programa jeste to što vam nije potrebna viza, nego samo status studenta i dobijate vašu radnu dozvolu za legalan rad u Njemačkoj.


Foto: Envato
Foto: Envato

Jedna od najpopularnijih i najprivlačnijih zemalja EU za rad i usavršavanje je svakako Njemačka. Experience centar za mlade u ponudi ima još jedan sjajan program kulturne razmjene, na kojem studenti mogu da rade, putuju, usavršavaju jezik i istraže njemačku kulturu.

Work Holiday Germany namijenjen je svim ambicioznim studentima koji su željni avanture i novih iskustava.

Učešćem na Work Holiday programu kulturološke razmjene stčete mogućnost da provedete do tri mjeseca u Njemačkoj radeći sezonske studentske poslove sa svojim vršnjacima iz cijelog svijeta i da putujete tokom slobodnih dana ili na kraju programa širom Njemačke.

Poslovi koji se nude studentima se nalaze na lokacijama koje su u većem broju turistčke sa velikim brojem turistčkih atrakcija, ali i veliki gradovi poput Munich, Berlin i sl. Ono što je prednost ovog programa jeste da vam nije potrebna viza, nego samo status studenta i dobijate vašu radnu dozvolu za legalan rad u Njemačkoj.

S obzirom da imamo veliki broj zainteresovanih studenata za ovaj program, odlučili smo da napravimo jedan info dan o programu, gdje možete da saznate sve detalje od same aplikacije na program, procedure i odlaska u Njemačku.

Također imat ćete priliku da čujete iskustva studenata koji su već bili na programu te ih možete pitati sve što vas zanima. Oni će vam opisati kako ovaj program izgleda iz njihovog ugla.

S obzirom da je ograničen broj mjesta, registracija učesnika je obavezna. Učešće na info danu je besplatno!

  • Kada: 13.11.2021 (subota)
  • Gdje: Hub Homework (Kolodvorska 12) – Sarajevo
  • Vrijeme: 12:00

Prijavite se na ovom linku.

Putujte, radite i uštedite tokom ljetne pauze na fakultetu! Za sve informacije i prijavu kontaktirajte kancelariju iz vaše regije:

  • Sarajevo : sarajevo@experience.edu.rs (060 30 43 158)
  • Bijeljina/Doboj: doboj@experience.edu.rs
  • Banja Luka: banjaluka@experience.edu.rs