Sarajevske studentice uče vještine samoodbrane

Cilj projekta je naučiti studentice osnovnim samoodbrambenim tehnikama koje im zasigurno mogu biti od pomoći za slučaj da se nekada zadese u nekoj neželjenoj situaciji.


spus 1

Studentice Univerziteta u Sarajevu uče tehnike samoodbrane. Polaznice su raspoređene u četiri grupe, s obzirom na veliki broj prijavljenih i zainteresovanih, te kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere.

Primarni fokus ove škole je na krav – maga tehnikama samoodbrane, uz postepeno dodavanje elemenata boksa i kick – boksa, te kroz najjednostavnije, a istovremeno i najefektivnije jiu – jitsu tehnike.

Faruk Dević, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu i voditelj programa Škole samoodbrane Emir Humić, jedan od trenera, gostovali su na O kanalu gdje su rekli nešto više o ovom projektu.

 – Kroz projekat SPUS škola samoodbrane cilj nam je prvenstveno upoznati, te naučiti naše kolegice osnovnim samoodbrambenim tehnikama koje im zasigurno mogu biti od pomoći za slučaj da se nekada zadese u nekoj neželjnoj situaciji, ističe Emir Humić, voditelj projeka SPUS škola samoodbrane.

Ističe i činjenicu da je Sarajevo sve nesigurnije zbog migrantske krize te da su migranti, migrantski napadi nažalost problem s kojim se susrećemo često, a ovim projektom cilj je ohrabriti sve kolegice da se odbrane ako se nađu u takvoj situaciju.

 – Smatramo da je od izuzezne važnosti da svim našim studenticama i studentima omogućimo napredak u svim sferama studentskog života. Počev od studentskog standarda i maksimalne zaštite studentskih prava, tako do razvoja i boljitka psiho – fizičkog zdravlja, tvrdi Faruk Dević, predsjednik SPUS-a.