Sa 80.000 KM podržana 22 projekata za mlade, naredne sedmice bit će raspisan novi javni poziv zainteresiranim organizacijama

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo podržalo je sa 80.000 KM realizaciju 22 projekta za mlade, koji su ispunili uvjete i kriterije za dodjelu sredstava po Javnom pozivu.


vlada ks projekti

Za dodjelu 50.000 KM, koje su ostale neutrošene za ove namjene, ponovo će biti raspisan Javni poziv naredne sedmice, na zvaničnoj web stranici ovog ministarstva.

Ugovore sa dobitnicima sredstava, predstavnicima 22 udruženja/neprofitnih organizacija potpisala je resorna ministrica Aleksandra Nikolić.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kako je navela, od 53 pristigle projektne aplikacije prihvaćene su 22. Kroz selekciju su odbačene samo tri aplikacije, dok preostale aplikacije nisu prihvaćene jer nisu raspolagale sa kompletnom potrebnom dokumentacijom.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto poručio je da ova Vlada želi potpuno promijeniti atmosferu u Kantonu Sarajevo u onakvu kakvu mladi stvarno žele i to ne samo fokusiranjem na industrije i poslove gdje mladi imaju najviše šansi nego i generalno stvaranjem okvira za sve njihove potrebe.