Ruski univerziteti i Apeiron organizuju 7. međunarodnu naučno-praktičnu konferenciju

Sibirska škola korporativnog upravljanja iz Omska (Rusija) i Panevropski univerzitet "Apeiron" uz podršku ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini 1. i 2. decembra 2016. godine organizuju 7. međunarodnu naučno-praktičnu konferenciju "Upravljanje ekonomsko-regionalnim sistemima na Evroazijskom kontinentu: instituti razvoja, geoekonomija bezbjednosti, humanitarne tehnologije".


panevropski univerzitet apeiron

Suorganizatori Konferencije su udruženje “Rusko-srpski most”, Viša poslovna škola OmGPU iz Omska.

Konferencija će se održati u na Panevropskom univerzitetu “Apeiron” sa početkom u 9.30 časova.

– Od 2012. godine slične konferencije su se održale u Omsku, Istambulu, Beogradu, Lensku (Rusija) i Štipu (Makedonija). Svoje prisustvo na ovom skupu, koji po svojoj tematici, broju učesnika i međunarodnoj dimenziji predstavlja izuzetan značaj, potvrdili su autoritetni naučnici i visoki funkcioneri regije i inostranstva, kazao je Petr Ivancov, ambasador Ruske Federacije u BIH koji je najavio i svoje prisustvo Skupu.

Prof. dr Roman Vlasov, rektor Sibirske škole korporativnog upravljanja u uvodnom izlaganju govoriće na temu: “Geoekonomija bezbjednosti na evroazijskom području: izazovi, modeli stabilnog funkcionisanja, instrumenti razvoja”.

Rektor Tarskog državnog pedagoškog instituta (Rusija) L. Berestovskaja na Konferenciji će govoriti o savremenim trendovima i strategijama saradnje Rusije i Republike Srpske, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Panevropskog univerziteta “Apeiron”.

(STUDOMAT.ba)