Republika Austrija dodjeljuje stipendije stranim studentima

 Republika Austrija dodjeljuje stipendije stranim studentima

Foto: Ilustracija

Fondacija Republike Austrije raspisala je konkurs za dodjelu stipendija stranim studentima za vršenje istraživanja na bachelor, master i doktorskom studiju na državnim univerzitetima u Austriji, Akademiji nauka Austrije, Nacionalnoj biblioteci i Nacionalnom arhivu Austrije u 2018. godini.

Stipendije će biti dodjeljivanje studentima različitih oblasti, konkretno prirodnih nauka, tehničkih nauka, medicine, zdravstvenih studija, poljoprivrede, društvenih i humanističkih nauka, te umjetnosti.

Austrija prednost daje studentima koji su potomci žrtava prinudnog rada ili su iz država koje su posebno propatile od nacističkog režima u Drugom svjetskom ratu. Ostali uslovi odnose se na dosadašnje uspjehe u školovanju, a potrebno i poznavanje engleskog jezika.

Stipendija podrazumijeva mjesečna primanja od 940 eura, zdravstveno i osiguranje na nesreću, te smještaj, dok su za studente koji dolaze iz država koje nisu članice Evropske unije osigurani i troškovi puta do 500 eura.

Prijave se podnose online, a rok je 1. septembar ove godine.

Više informacija može se pronaći u samom konkursu.

(Stipendije.ba)

STUDOMAT

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.

Možda te i ovo zanima?