Rektor UNSA: “Za studente koji slabije uče bezuslovni prelaz je mamac”

Studenti u Sarajevu poručuju: "Ako ne bude sluha za navedene probeme, i dalje ćemo izlaziti na proteste."


rektor unsa protesti

Nezadovoljni uslovima studiranja i radom Studentskog parlamenta, dio studenata Univerziteta u Sarajevu okupljen oko Vijeća mladih izašao je na ulice.

Jedan od ključnih zahtjeva je prelazak u narednu godinu studija bez uslova, što predstavnici Studentskog parlamenta i Rektorata smatraju nerealnim.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

“I Tito se bojao studenata”: Studenti protestovali u Sarajevu, traže smanjenje školarina i obraćanje na Skupštini KS

Planovi i programi koji ne ispunjavaju savremenu kvalitetu, cijena studija, prenos predmeta bez uslova i plaćanje informacionog sistema koji ne funkcioniše, samo su neki od problema s kojima se ovaj dio studenata susreće.

Zato su, kažu, i izašli na ulice, a jedan dio njihovog protestnog skupa možete pogledati u video-prilogu:

Predstavnici Studentskog parlamenta UNSA ipak smatraju da je glavni problem, zbog kog je i došlo do raskola među studentima, prenos predmeta u narednu akademsku godinu.

Rektor Univerziteta u Sarajevu kaže da ne smatra realnim zahtjeve ovih studenata, te da se i on lično protivi prelasku u narednu godinu bez uslovnih predmeta.

Ukoliko ne bude bilo sluha za navedene zahtjeve, iz Vijeća mladih ističu – i dalje će svoja prava tražiti na protestima. Iz Vlade Kantona Sarajevo bez komentara, piše Bhrt.ba.