Rektor UNSA-e će danas održati konferenciju za medije o studenticama i Sebiji Izetbegović

Univerzitet u Sarajevu danas će održati konferenciju za medije u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu.


skrijelj
Foto: SB

Dvije su teme u fokusu javnosti oko kojih bi rektor UNSA-e Rifat Škrijelj mogao govoriti. Jedna se odnosi na studentice Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije koje su veličale ratne zločince, nakon čega su dobile stipendiju za studij u Beogradu na poziv direktora BIA-e Aleksandra Vulina.

Druga tema se odnosi na jučerašnju odluku Tužilaštva Kantona Sarajevo o neprovođenju istrage u predmetu koji je formiran na osnovu informacije Univerziteta u Sarajevu vezanu za vjerodostojnost javnih isprava Sebije Izetbegović sa postdiplomskog studija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Tužilaštvo KS: Nema krivičnog djela, neće biti istrage o vjerodostojnosti indeksa Sebije Izetbegović

Kako je iz Tužilaštva KS jučer saopćeno, nakon grafološkog vještačenja, utvrđeno je da je obrazac indeksa Sebije Izetbegović autentičan i da su svi potpisi u indeksu autentični, odnosno da riječ o potpisima profesora s Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Tužilaštvo KS je zaključilo da u navedenom predmetu nema elemenata krivičnih djela krivotvorenje isprave, prevare, niti bilo kojeg drugog krivičnog djela propisanog Krivičnim zakonom Federacije BiH.

Tim povodom se oglasio i advokatski tim Sebije Izetbegović i kazao da će tražiti da se ponište sve dosadašnje odluke Senata UNSA-e i rektora te da se Izetbegović vrate zvanja.

Advokatski tim Sebije Izetbegović će tražiti vraćanje zvanja i poništenje odluka Senata UNSA-e