Regionalni forum Evropskog parlamenta mladih u gradovima Bosne i Hercegovine

Regionalni forum je jednodnevni događaj baziran na simulaciji Evropskog parlamenta u organizaciji Evropskog parlamenta mladih u Bosni i Hercegovini.


11026716 10153166953078330 2078583199 n

Regionalni forum je jednodnevni događaj baziran na simulaciji Evropskog parlamenta u organizaciji Evropskog parlamenta mladih u Bosni i Hercegovini.

Održavanje Regionalnog foruma predviđeno je za četiri grada u kojima Evropski parlament mladih djeluje gdje će 240 srednjoškolaca naučiti strukturu i osnovu funkcionisanja Evropskog parlamenta. Regionalni forumi imaju za cilj da podstaknu učesnike na kritičko razmišljanje i da razviju kroz timski rad njihove retoričke i debatantske vještine kroz rasprave i izrade rezolucija zasnovanim na domaćim i evropskim pitanjima.

Regionalni forum u Banja Luci će se održati u subotu, 21. marta 2015. godine u amfiteatru Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, u Sarajevu će se održati 28. marta, u Mostaru 31. marta i u Tuzli početkom aprila. Aplikacije koje se nalaze na zvaničnoj stranici organizacije www.eyp.ba/regional-forum za Regionalni forum u Sarajevu će se zvanično zatvoriti 20. marta u 20 sati, dok će za Mostar biti otvorene do 24. marta.

Evropski parlament mladih u BiH (EYP BiH) je osnovan 2013. godine kao dio mreže neprofitnih i nevladinih organizacija u 41 zemlji Evrope. Najznačajniji cilj organizacije je podstaći razmišljanje o aktuelnim socijalnim, i kulturnim problemima, kao i promocija demokratskih vrijednosti i utjecaj na mlade kroz neformalne i inovativne edukacijske metode.

Više informacija o organizaciji, pogledajte na www.eyp.ba ili na Facebook stranici www.facebook.com/eypbih

(Dina Pelesić, STUDOMAT.ba)