Red zakona, red kokica: Studenti prava će nastavu slušati u kino dvoranama

Pravni fakultet raštrkan je na više zgrada u gradu Zagrebu, a samo se u glavnoj zgradi neće održavati nastava jer je izrazito teško oštećena pa je njena obnova posebno kompleksna.


Foto: Jutarnji.hr
Foto: Jutarnji.hr

Glavna zgrada Pravnog fakulteta u Zagrebu, na adresi Trg Republike Hrvatske 14, teško je oštećena u zemljotresu, a njenih šest velikih dvorana neupotrebljive su za korištenje pa u njima ove jeseni neće boraviti studenti.

Fakultet je zato u potrazi za zamjenskim dvoranama, a čini se da bi studenti prve i druge godine prava ovu akademsku godinu mogli provesti u Cinestarovim kino dvoranama, prenosi Jutarnji List.

Pravni fakultet raspisao je u potrazi za novim dvoranama javni konkurs, a jedina se javila tvrtka Vox komunikacije koja dijeli vlasništvo i sjedište s Blitz-CineStarom pa je s njima fakultet i sklopio ugovor.

– Ta zgrada za fakultet je neupotrebljiva, a trenutno je u toku izrada projekta sanacije. Sve dok i ta zgrada ne bude u punoj upotrebi, ne možemo računati na šest velikih dvorana u njoj, koje su nam nužne za uredno izvođenje nastave, rekao je dekan Igor Gliha.

U ostalim zgradama dostupno je još 28 dvorana pa će one biti maksimalno iskorištene.

U očekivanju početka kontaktne nastave na fakultetima ove jeseni, Pravni fakultet je putem javnog poziva oglasio kako ima namjeru zakupa dvije dvorane velikog kapaciteta za potrebe predavanja u dvije grupe na prvoj i drugoj godini studija.

Tražili su, također, da dvorane imaju projektor visoke kvalitete slike, ozvučenje, internet vezu visoke propusnosti koja omogućava streaming slike i zvuka te tehničku podršku za rad projektora, ozvučenja.