Prijavite se na konkurs i pomozite budućim akademcima da se upišu na željeni fakultet.

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru raspisao je konkurs za predavače besplatnih studentskih kurseva i natječaj za predavače priprema za prijemne ispite tokom upisa na fakultet.

Svake godine na Sveučilištu u Mostaru održavaju se besplatni studentski kursevi, a ove godine organizirano će biti njih 12 i to kursevi iz: engleskog jezika, njemačkog jezika, francuskog jezika, talijanskog jezika, ruskog jezika, informatike, statistike, programiranja, web dizajna, grafičkog dizajna, gitare i AutoCAD-a.

Traže se osobe koje će predavati ove kurseve studentima. Prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Mostaru, a ovo je super prilika za dodatno iskustvo svima koji budu izabrani za predavača.

Besplatne pripreme za prijemne ispite se organiziraju u sklopu akcije ”Studenti za buduće studente”, a trenutno je raspisan konkurs za predavače priprema za prijemne ispite tokom upisa na fakultet.

Traže se predavači koji će održavati pripreme iz ovih šest predmeta, a to su: hrvatski jezik, matematika, informatika, bilogija, hemija i fizika, piše Bljesak.info.

 – Ovo je super prilika za sve studente željne dodatnog iskustva. Ko želi i ima ambicije da u kratkom vremenu predaje studentima i maturantima, te stekne dodatno iskustvo i pritom zaradi neka se prijavi. Studentski zbor svake godine izabere najbolje kandidate i zbog toga je ovaj projekt već na daleko poznat, rekao je glasnogovornik Studentskog zbora Daniel Prgomet.

Oba konkursa traju do 04. marta, a prijave se šalju na email studentski.zbor@sum.ba. Obavezna dokumentacija koju kandidati šalju su životopis i motivacijsko pismo. Kandidati koji se žele prijaviti mogu poslati i preporuku ili dodatnu dokumentaciju koja će pomoći pri odabiru kandidata.

Više informacija možete pogledati ovdje.