Pune stipendije za studije u Pekingu

Yenching fakultet (The Yenching Academy) objavljuje poziv svim inostranim studentima da se prijave za program stipendiranja studija u Kini.


10946846 18120342

Academy program stipendiranja pokriva cjelokupnu školarinu za postdiplomske studije, naknadu za putne troškove, kao i troškove smještaja i izdržavanja u kampusu Pekinškog univerziteta. Budući stipendisti će imati priliku da upišu postdiplomske studije na prestižnom univerzitetu u Pekingu.

Pravo na prijavu imaju kandidati iz svih zemalja koji moraju ispuniti kriterijume postavljene programom stipendiranja. Svaki kandidat koji ima status kvalifikovanog aplikanta mora imati bečelor ili njoj ekvivalentnu diplomu iz bilo koje oblasti, izvanredne akademske rezultate, izraženo interesovanje za interdisciplinarne kineske studije, zabilježena vannastavna dostignuća (rad u zajednici i društvena odgovornost), liderski potencijal i napredan nivo znanja engleskog jezika.

Prijave se vrše elektronskim putem preko Yenching Academy online aplikacionog portala. Potrebno je da svaki kandidat otvori svoj nalog na portalu i dostavi sljedeću dokumentaciju: popunjen aplikacioni formular, personalnu izjavu (do 750 riječi), radnu biografiju, zvanične akademske transkripte, diplomu ili sertifikat za upis, dva pisma preporuke i sertifikate o položenim relevantnim testovima engleskog jezika (IELTS 7, TOEFL 100, Cambridge 180). Dokumentacija mora biti na engleskom jeziku, te je kandidat u obavezi da obezbijedi sertifikovani prevod istih.

Rok za prijavu je 15. januar 2018. godine.

(Mreža-mira.net)