Protest studenata ispred Filozofskog fakulteta zbog izjave voditeljice

Studenti se povodom ove izjave osjećaju "bijedno, bijesno i uvrijeđeno".


protest
Foto: N1

Na platou ispred Filozofskog fakulteta okupili su se studenti koji su želeli da iskažu protest zbog izjave voditeljke Happy televizije da “će svaki student za 1.000 dinara izaći tamo gdje je potrebno”.

Za N1 su govorili studenti Moma i Vojin, koji su se na protestu obratili okupljenima. Moma kaže da se, kada je čuo izjavu voditeljke Hepija, osjećao „bijesno i uvrijeđeno“.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Kada smo organizovali proteste, skoro svima je prećeno, svaki student je imao strah da uopšte izađe, da odreaguje na neku nepravdu, jednoj djevojci je zbog blokade Rektorata majka izgubila posao i onda dođu Marić i voditeljka i kažu da se neko prodaje za 1.000 dinara, to nije samo sramota, to pokazuje koliko oni nisko misle o ljudima u ovoj zemlji, kaže on.

Vojin kaže da se on kad je čuo tu izjavu osjećao “bijedno”.

 – Studenti koji su trpeli pritiske, čije su porodice trpele pritiske, kad sam čuo izjavu, samo sam pomislio, kako neko ko ima malo srama i za sram zna, kako može da kaže tako neku izjavu. Ona se kasnije izvinila, ali je rekla da nije mislila na sve studente, nego na pojedinačne. Neka ti studenti dođu u taj jutarnji program, neka kažu kako se živi, da se malo razbije paralelna stvarnost, kaže on.

Istakao je da mu je nevjerovatno da niko od okupljenih studenata osim njih dvojice nema ništa da kaže, i dodao da “možda to govori o strahu koji vlada u ovoj zemlji”, piše N1.

 – Strah se razbija, to naučimo i kao mali, da ako se plašiš mraka, moraš jednom da odspavaš u mraku, kaže on.

Moma kaže da mu je drago što se okupio toliki broj ljudi.

 – Da pokažemo da ne možeš da platiš studente da dođu na protest, ovo nije neki zanemarljiv broj ljudi. Ja izvinjenje ne prihvatam, pogotovo što je izvinjenje u formi ‘izvinjavam se što su me pogrešno razumjeli’ uvreda još jedna za našu inteligenciju, to pokazuje još jednom koliko nisko misle o nama, kaže on.