Proširi svoje vidike – učestvuj u AFS programima razmjene

UG Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini u saradnji sa AFS Intercultural Programs su objavili poziv za učešće u AFS programima interkulturalnog učenja kroz razmjenu srednjoškolaca u školskoj 2014/2015. godini.


afs program

UG Interkulturni susreti u Bosni i Hercegovini u saradnji sa AFS Intercultural Programs su objavili poziv za učešće u AFS programima interkulturalnog učenja kroz razmjenu srednjoškolaca u školskoj 2014/2015. godini.

Želite pohađati školu u stranoj zemlji, živjeti u domaćin porodici, naučiti novi jezik i učestvovati u životu lokalne zajednice? Maštate o otkrivanju nove kulture, te želite saznati nešto novo o vlastitoj kulturi posmatrajući je iz nove perspektive? Želite izgraditi nova dugotrajna prijateljstva sa ljudima iz cijeloga svijeta i biti ambasador BiH? Želite se osamostaliti, ojačati svoje samopouzdanje i bolje upoznati sebe i svoje mogućnosti? To je upravo ono što pružaju AFS programi razmjene.

Uvjeti koje učenik treba da ispuni su da trenutno pohađa srednju školu u BiH, da ima prebivalište na području BiH, odlične ili prosječne ocjene, te da blagovremeno popuni aplikaciju koju može pronaći na web stranici www.afs.ba. Svi koji žele znati više o UG ISU BiH i AFS programima razmjene, to mogu učiniti svakog petka od 14 do 16 sati posjete u uredu u Sarajevu (Zagrebačka 67), te se upoznati sa volonterima i radom Udruženja. Učenici iz ostalih gradova mogu pisati na info-bih@afs.org ili kontaktirati Udruženje na broj telefona 033 974 606 svaki radni dan između 12 i 14 sati.

Prijave za jednogodišnji i tromjesečni program interkulturalnog učenja traju do 25.12.2013. 26 je destinacija za koje se možete prijaviti, a među njima se nalaze i Argentina, Brazil, Belgija, Češka, Španija, Italija, Njemačka, Tajland, Malezija, SAD, Meksiko, Švicarska, Portugal, Rusija, Turska, Švedska…

U proteklih 12 godina, UG ISU BIH je u saradnji sa AFS-om organizovao učešće u AFS jednogodišnjim i tromjesečnim programima razmjene u inostranstvu za 135 učenika iz BiH, a od 2009. godine počinje i AFS program ugošćavanja učenika iz inostranstva u BiH, te su do danas ugošćena 24 učenika iz svih djelova svijeta.

UG ISU BIH je nevladina, neprofitabilna, stranački i vjerski neorijentisana organizacija koja u saradnji sa globalnom mrežom AFS Intercultural Programs, sa sjedištem u New Yorku, organizuje međunarodne programe razmjene učenika i volontera u cilju unaprjeđenja interkulturalnog učenja i promovisanja tolerancije.

(STUDOMAT.ba)