Program stipendiranja stranih studenata u Škotskoj

Univerzitet Strathclyde u Škotskoj je pokrenuo program stipendiranja stranih studenata koji je će studentima arhitekture, biomedicine, građevine, pomorstva i elektrotehnike značajno pomoći u procesu kompletiranja studija na ovoj prestižnoj obrazovnoj instituciji. Stipendija je namijenjena studentima osnovnih i master studija.


Univerzitet Strathclyde u Škotskoj je jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Škotskoj, uz renomirani Univerzitet u Glazgovu. Na odgovarajući način ovaj univerzitet je posvećen saradnji sa stranim partnerskim institucijama, čime se unapređuje i ekonomsko-politički okvir za druge oblike saradnje. Uspješni kandidati će primiti stipendiju u iznosu do 5,5 hiljada britanskih funti, prenosi mreza-mira.net.

Kandidati za ovu stipendiju moraju biti primljeni na studije navedene akademske institucije (Građevina, arhitektura, biomedicina, pomorstvo, elektrotehnika, mašinstvo, aeronautika i dizajn). Uspješnost u školovanju koju kandidati moraju dokazati je 75% od potpunog odličnog uspjeha. Učesnici u programu moraju polagati IELTS ispit znanja engleskog jezika i dobiti ocjenu 6.5.

Pored potvrde o upisu na ovaj univerzitet, studenti su dužni da popune i prijavni obrazac koji se nalazi na ovoj stranici.

Rok za prijavu je 11. august 2019.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X