Program stipendiranja stranih studenata u Škotskoj

Univerzitet Strathclyde u Škotskoj je pokrenuo program stipendiranja stranih studenata koji je će studentima arhitekture, biomedicine, građevine, pomorstva i elektrotehnike značajno pomoći u procesu kompletiranja studija na ovoj prestižnoj obrazovnoj instituciji. Stipendija je namijenjena studentima osnovnih i master studija.


scotland city 1558954223

Univerzitet Strathclyde u Škotskoj je jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Škotskoj, uz renomirani Univerzitet u Glazgovu. Na odgovarajući način ovaj univerzitet je posvećen saradnji sa stranim partnerskim institucijama, čime se unapređuje i ekonomsko-politički okvir za druge oblike saradnje. Uspješni kandidati će primiti stipendiju u iznosu do 5,5 hiljada britanskih funti, prenosi mreza-mira.net.

Kandidati za ovu stipendiju moraju biti primljeni na studije navedene akademske institucije (Građevina, arhitektura, biomedicina, pomorstvo, elektrotehnika, mašinstvo, aeronautika i dizajn). Uspješnost u školovanju koju kandidati moraju dokazati je 75% od potpunog odličnog uspjeha. Učesnici u programu moraju polagati IELTS ispit znanja engleskog jezika i dobiti ocjenu 6.5.

Pored potvrde o upisu na ovaj univerzitet, studenti su dužni da popune i prijavni obrazac koji se nalazi na ovoj stranici.

Rok za prijavu je 11. august 2019.

(STUDOMAT.ba)