Patite li od sindroma fantomske vibracije?

Ukoliko vam se često dešava da imate osjećaj kako vam mobitel vibrira ili zvoni negdje u džepu, budite sigurni, patite od ring-xiety poremećaja ili tzv. sindroma fantomske vibracije.


Devet od deset osoba pati od sindroma fantomske vibracije (ring-xiety poremećaj), pokazalo je istraživanje. Riječ je o trenucima u kojima vam se čini da vam mobitel vibrira ili zvoni u džepu, prenosi  x-ica.com.

Advertisements

Robert Rosenberger, filozof i docent na Tehnološkom institutu u Georgiji, izjavio je da je ovaj fenomen uzrokovan “naučenim tjelesnim navikama”. Istraživanje koje je objavljeno u magazinu Computers in Human Behaviour sugerira da telefon u vašem džepu postaje poput dijela tijela zbog čega lako zaboravite da je tamo. Tako dolazi do sindroma fantomske vibracije.

Advertisements

Nedavna istraživanja pokazala su da 90 posto studenata ima ovaj sindrom, rekao je Rosenberger u jednom intervjuu za BBC.

Osim toga, stručnjaci upozoravaju na to da ovaj sindrom može dovesti do dugoročnih negativnih zdravstvenih posljedica, kao to su glavobolja, stres i poremećaji u vezi sa spavanjem.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!