Studenti se često, posebno za vrijeme ispitnih rokova nalaze u situaciji gdje svoj usmeni ili pismeni čekaju po nekoliko sati, ali, profesora nigdje na vidiku.

Nije neka novost ako profesori kasne na predavanja i ispite. Studenti se često, posebno za vrijeme ispitnih rokova nalaze u situaciji gdje svoj usmeni ili pismeni čekaju po nekoliko sati, ali profesora nigdje na vidiku, piše Mojfax.dnevnik.hr.

Odnos između profesora i studenta pojašnjen je čak i u akademskom bontonu. Studenti ga moraju znati, a pretpostavljalo se da ga znaju i profesori, no ipak to ponekad nije slučaj.

Profesor s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Vedran Đulabić, nedavno je saznao kako se njegovi kolege ne izvinu studentima ukoliko kasne na ispite, što ga je potaklo da ih i prozove.

 – Danas mi kažu studenti pravnog studija da postoje kolege profesori koji po dva sata kasne na usmene ispite i ni isprike, niti ičega. Moram priznati da je to katastrofa i da za to nema opravdanja. Takvima mogu reći, ako te studenti živciraju, promijeni posao čovječe, napisao je profesor jučer na svom Twitter profilu.

Profesor je na svom Tweetu dobio skoro 300 lajkova u jednom danu, a u komentare su se javili mnogi.

 – Meni je katastrofa što vi smatrate da takvi profesori trebaju imati izbor hoće li otići s faksa. Takvo ponašanje je za otkaz i tačka. Nije mu ćaća ostavio faks u nasljedstvo da se tako ponaša. Ja se ne sjećam da mi je u pet godina na FER-u kasnio ijedan usmeni, napisao je jedan korisnik.

 – Ah, te moderne tričarije; u moje se vrijeme na nastavu dolazilo u 8:00 i kad se ekscelencija pojavila, ničice bismo padali od zahvalnosti, napisala je jedna komentatorica kako su usmeni izgledali u njeno vrijeme.