Profesor smislio genijalan trik kako uhvatiti studente u prepisivanju

Oni koji su nasjeli više nikada neće prepisivati.


college professor in class
Foto: Envato

Studenti koji su pretpostavili da njihov učitelj neće biti upoznat s najnovijim metodama varanja ostali su šokirani kada je osmislio briljantnu metodu kako da ih uhvati u prepisivanju, prenosi oslobodjenje.ba.

Student mašinstva objasnio je, kada su svi sjeli za stolove radi polaganja završnog ispita, da je otprilike pola razreda napustilo prostoriju kako bi koristilo toalet tokom testa – daleko više nego inače. Student je rekao kako je pretpostavio da velika većina traži odgovore na mobitelu, što ga je iritiralo, ali je ostao usredotočen na svoj ispit.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Nakon izlaska iz ispitne dvorane student se sjetio da postoji jedno posebno pitanje koje nije bilo povezano s onim što su učili na času, a imalo je dva dijela. Dio A pitanja bio je “prilično lagan”, ali nije znao kako riješiti dio B pitanja, pa ga je jednostavno ostavio praznim jer je iznosio samo pet bodova od 100.

Kad su svi ispiti bili ocijenjeni, njihov profesor poslao je svim studentima e-mail kako bi im objasnio svoj plan da uhvati one koji su prepisivali. Naime, mnogi su učenici putem interneta pronašli odgovore na ispitna pitanja. Njihov je učitelj to odlučio iskoristiti protiv njih nakon što mu je dosadilo da učenici koriste toalet kao izgovor za traženje odgovora na mobitelima.

students cheating passing note on examination
Foto: Envato

Namjerno je učinio dio B nemogućim za rješavanje, a otprilike mjesec dana prije ispita zamolio je pomoćnika u nastavi da postavi tačno pitanje online, koje je bilo jasno formulisano da bude jedinstveno. Potom je stvorio vlastiti račun i odgovorio na pitanje nemogućim rješenjem koje se na prvi pogled čini ispravnim, ali je zapravo fundamentalno krivo i vrlo je malo vjerovatno da bi netko samostalno napravio iste pretpostavke i pogreške, objasnio je student u objavi na Redditu.

Od 99 predanih ispita, njih 14 nasjelo je na trik i dalo odgovor koji je njihov nastavnik objavio na internetu. Svi su dobili ukupnu ocjenu nula i prijavljeni su univerzitetu zbog kršenja obaveze akademske časti koju su potpisali. Njihova su imena također proslijeđena svim ostalim nastavnicima na odjelu, a svi ostali studenti koji nisu varali dobili su pune bodove za lažno pitanje. Mnogi korisnici ostali su oduševljeni profesorovim trikom.

Ovo je nevjerovatno! Vidio sam neke priče poput ove i uvijek mi je drago što ne koristim internet za testove. Iskreno, ako varate na ispitu, zaslužujete da vas uhvate. Učite kao i svi ostali, rekao je jedan od korisnika.