Profesor drži instrukcije iz matematike na Pornhubu

Ovaj je profesor pronašao najoriginalniji način promocije svoje usluge: davanja instrukcija iz matematike.


36fc5 shutterstockBy charnsitr
Foto: shutterstock by charnsitr

S obzirom na niske plate profesora širom svijeta, mnogo njih mora se okrenuti i dodatnome poslu. Kako bi unovčili svoje profesorske sposobnosti i znanja, mnogo njih bira držati instrukcije uz svoje stalne poslove. No, dolaskom koronavirusa, tržište online instrukcija zasitilo se mnogobrojnim ponudama pa je postalo teško istaknuti se među stotinama profesora koju nude instrukcije.

Kao i uvijek kada pokušavamo prodati određen proizvod ili uslugu, potrebne su originalnost i odlična marketinška strategiju, razrađen plan profitabilnosti, a uza sve spomenuto, valjalo bi znati sve ključne tačke fluktuacije tržišta, te šta najčešće traže krajnji korisnici i konzumenti. No, nisu svi profesori ujedno i marketinški stručnjaci, pa im pronalaženje klijenata među učenicima i studentima ponekad predstavlja težak zadatak.

Na Pornhubu objavljuje svoje video-isječke

Da se originalnost i dalje cijeni, dokazuje i zanimljiva priča jednog tajvanskog profesora matematike, kojemu je kreativna ideja donijela velik broj studenata klijenata, pa čak i medijsku pažnju, koju može koristiti s ciljem samopromocije.

Odlučio je objaviti svoje video zapise na poznatoj platformi “za odrasle”, Pornhubu, no ne golišave nego dok rješava aritmetičke jednadžbe!

Očito je da se njegov sadržaj upečatljivo razlikuje u odnosu na ostale videozapise dostupne na Pornhubu. Profesor o kojemu je riječ, Chang Hsu, navodno koristi korisničko ime “changhsumath666”, a dosad je sakupio skoro 7 hiljada pretplatnika, piše Moj Faks.

“Posebne stvari na posebnim mjestima”

Profesorovi video-isječci za sada su rangirani na 685. mjestu po popularnosti, što je iznimno impresivno s obzirom na to da je na svim svojim video klipovima – odjeven.

Umjesto toga, Chang je zamijenio uobičajeno Pornhubovsko “rođendansko odijelo” majicom s kapuljačom, a na svakom videu se vidi kako stoji ispred zelene ploče i ispisuje jednadžbe. Na Pornhub je dosad prenio 226 videozapisa trajanja 40-ak minuta, osiguravajući time da njegovi gledatelji dobiju potpuni doživljaj – lekcija iz matematike.

Njegov slogan koji koristi na ovoj platformi za odrasle je “Play Hard, Study Hard” (Jako igraj, jako uči), a njegov je video materijal dosad sakupio gotovo 2 miliona pregleda. Chang je dao izjavu za Focus Taiwan, u kojoj je otkrio kako je prošlog maja počeo dijeliti videozapise na Pornhubu i da je njegov pristup jedinstvenoj marketinškoj strategiji bio “posebne stvari na posebnim mjestima.”

Svake godine privuče oko hiljadu studenata

Njegove su se metode pokazale vrlo učinkovitima: tvrdi da osobe koje pogledaju njegov besplatni sadržaj na Pornhub-u postanu njegovi stalni klijenti. Drugim riječima, ova mu je originalna metoda dovela klijente koji su spremni plaćati njegove instrukcije.

Tržište online podučavanja je vrlo konkurentno i sada mogu privući oko hiljadu studenata svake godine, u usporedbi s prosjekom od nekoliko stotina za nastavnika matematike, kazao je Chang.

Pitao sam se gdje da pronađem svoje ciljane studente, recimo muške studente, i pojavio se odgovor: video platforme za odrasle!, kazao je.