Prof.dr. Gavrankapetanović se vratio na Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu

"U ponedjeljak u osam je moje prvo predavanje..."


ismet gavrankapetanovic

Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, zvanično se vratio na Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu (UNSA) kao predavač.

Advertisements

– U ponedjeljak u osam je moje prvo predavanje, Uvod u ortopedsku hirurgiju. U srijedu drugo u osam sati, Uvod u traumatologiju, kazao je Gavrankapetanović, piše Avaz.

Dodao je da je sloboda misli na Sarajevskom Univerzitetu vraćena snagom pravosudnog sistema.

– Nema razloga za radost jer to, nažalost, nije snaga društva. Pošto su mi zabranili da govorim studentima tri godine, ovo je poruka svima koji pokušavaju ugušiti glas i poziv savjesti. Sloboda Univerziteta je odveć velika i značajna za civilizovana društva da bi je ugušili oni koji ne vide dalje od zaključanih ograda, rekao je Gavrankapetanović.

Advertisements

Podsjetimo, prije tri dana, 14. decembra 2020. godine šef Katedre za hirurgiju dostavio je raspored trećeg bloka nastave iz predmeta Hirurgija koji uključuju neobrađene predmetne oblasti za studente devetog semestra.

Tamo je navedeno da je potrebno izvršiti korekciju predavača predmeta “Ortopedija”, te da je umjesto dr. Adnana Talić – Tanović potrebno napisati dr. Ismet Gavrankapetanović.

U obrazloženju je navedeno da se prof. Ismet Gavrankapetanović raspoređuje u nastavu po rješenju Općinskog suda u Sarajevu o određivanju mjere osiguranja. Dopis potpisuje dekanesa Medicinskog fakulteta Semra Čavaljuga.