Faris Hasanović s prosjekom 10 okončao školovanje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli

Na svečanoj akademiji uručene su zlatne plakete najboljim studentima UNTZ, a imenovani su i redovni profesori i profesori emeritusi na ovom univerzitetu.


faruk hasanovic 1

Svečanom akademijom, koja je zbog epidemioloških mjera održana u dva termina, Univerzitet u Tuzli je danas obilježio 44. godišnjicu uspješnog rada i djelovanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Na svečanoj akademiji izabrani su prof. dr Zumreta Kušljugić i prof. dr Mevludin Avdić u počasno zvanje profesora emeritus.

zumreta kusljugic

Također, izabrani su i profesori u trajno zvanje redovnih profesora, a dodijeljene su zlatne plakete za studente koji su ostvarili izvanredne rezultate tokom studiranja.

 – Nažalost, u uslovima na koje se nismo navikli, nama nisu došli naši dragi prijatelji koji nam obično uveličavaju ovakve jubileje. Iz epidemioloških razloga smo ove godine bez gostiju i svečanost smo podijelili u dva dijela. Svi znamo kako smo se iznenada našli u trenutnoj situaciji i kako smo morali preći na druge načine rada i nastave na daljinu. Svi zajedno smo uspjeli da prebrodimo taj period i borimo se u skladu s našim mogućnostima i okolnostima u kojim radimo, ali to je izazov koji nam je donio jedno novo iskustvo, odnosno pokazao koliko je digizalizacija važna. U Strategiji razvoja Univerziteta u Tuzli, koju smo usvojili za sedmogodišnji period, digitalizacija je naš prvi strateški cilj na kojem ćemo istrajno raditi, kazala je prof. dr Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli.

Školovanje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli s prosjekom 10 okončao je Faris Hasanović.

faruk hasanovic

 – Upisao sam Pravni fakultet s obzirom da sam oduvijek bio zainteresovan za društvene i humanističke nauke, međunarodno pravne aspekte, vanjsku politiku… Studiranje je za mene bilo pun pogodak, družio sam se, radio, zalagao, učio i mislim da to nije bilo uzalud. Upoznao divne profesore i profesorice, asistente i asistentice, kolege i kolegice. Definitivno znanje i sposobnost u BiH bi se trebalo vrednovati i sistemski riješiti kako bi mladi ljudi ostajali u državi, kaže Hasanović.

Zlatne plakete dobili su Emin Mujezinović, Fakultet za tjelesni odgoj i sport, prosjek 9,66, Azra Ibrišević, Medicinski fakultet, prosjek 9,80, Benjamin Avdić, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, prosjek 9,95, Faris Hasanović, Pravni fakultet, prosjek 10, Asja Atiković, Filozofski fakultet, prosjek 9,50, Arnela Osmanović, Filozofski fakultet, prosjek 9,57, Alen Hatkić, Farmaceutski fakultet, prosjek 9,60, Ibrahim Mujičić, Fakultet elektrotehnike, prosjek 9,80 i Muhamed Ibrić, Ekonomski fakultet, prosjek 10.

U trajno zvanje redovnih profesora promovirani su: Amela Teskredžić, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Lejla Junuzović-Žunić, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Fikret Alić, Mašinski fakultet, Edina Šarić, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Kemal Gutić, Rudarsko-geološko-građevinski fakultet, Vedada Baraković, Filozofski fakultet, Adnan Tufekčić, Filozofski fakultet, Amela Ibrahimagić, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Ševala Tulumović, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Alma Dizdarević, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Adnan Ibrahimović, Rudarsko-geološko-građevijski fakultet, Izet Šabotić, Filozofski fakultet, Edin Mutapčić, Pravni fakultet i Omer Ibrahimagić, Medicinski fakultet.