Produžen konkurs za slanje radova za časopis Politeum

Svi zainteresovani studenti su pozvani da pošalju svoje radove za šesti broj stručnog časopisa studenata društveno-humanističkih nauka i umjetnosti Politeuma.


Image of busy unshaven copy writer or college student dressed in casual clothing, makes notes in not
Ilustracija: Envato

U ovom časopisu se objavljuju studentski autorski radovi iz svih disciplina društveno-humanističkih nauka i iz teorije umjetnosti, što znači da svoje radove mogu poslati studenti osnovnih i master studija iz Republike Srbije i regiona, čije studije se ubrajaju u navedene kategorije.

Konkurs je produžen zbog velikog interesovanja studenata i biće otvoren do 15. oktobra 2021. godine. Autor će odmah nakon slanja rada biti obaviješten o njegovom prispjeću. Radove slati na elektronsku adresu redakcija.spf@gmail.com, u Word dokumentu.

Da bi rad bio primljen i poslan recenzentima na razmatranje, mora da ispuni kriterijume navedene u Uputstvu za autore i da koristi Pravila navođenja izvora prema APA stilu.

Rad koji ispuni navedene kriterijume biće poslan na nezavisnu recenziju i lekturu. Postoji mogućnost da recenzent prihvati objavljivanje rada samo uz određene preporuke izmjena ili dopuna koje predoči u svom izvještaju. U tom slučaju, rad će biti objavljen samo ako autor ispoštuje sve preporuke recenzenta (autora će o tome obavestiti Redakcija). Identitet
recenzenata je nepoznat autorima, a identitet autora je nepoznat recenzentima; time se omogućava nepristrasnost u ocjenjivanju.

Šesti broj časopisa izlazi tokom zimskog semestra 2021. godine. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Redakciji Srpskog političkog foruma na elektronsku adresu: redakcija.spf@gmail.com.

Pratite informacije i na društvenim mrežama instagram (@spf_fpn @sofpnbl @fpn_beograd), fejsbuk i putem sajta.