Prilika za plaćenu praksu u Omladinskoj banci

Već 13.09. se možeš pridružiti kancelariji Omladinske banke u Sarajevu. Internship traje tri mjeseca, uz plaćeni topli obrok i prevoz u iznosu od 300 KM. Rok za prijavu je 29.08.2021. godine.


e65ff385 b008 407f 833f 7508eaadbf72 1024x576 2
Foto: Mreža za izgradnju mira

Već 13.9. se možeš pridružiti kancelariji Omladinske banke u Sarajevu. Internship traje tri mjeseca, uz plaćeni topli obrok i prevoz u iznosu od 300 KM. Rok za prijavu je 29.08.2021. godine.

OTVORENA POZICIJA INTERN/INTERNICA – JUNIOR STATUS AKTIVNO

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Dozvoljena starost kandidata: 18 – 35 godina

Honorar: 300 KM

Lokacija: BiH -svi gradovi

Stručna sprema: 3. stepen stručne spreme

Dodatne napomene:

Rok za prijave je 29.8.2021. godine u 23:59, a do 2.9. ćeš dobiti informaciju da li prolaziš na intervju ili ne, prenosi Mreža za izgradnju mira.

Ko se može prijaviti za internship?

Možeš se prijaviti ako imaš 18-35 godina, želiš unaprijediti svoje vještine i steći (prvo) radno iskustvo. Bitno je da možeš tri mjeseca boraviti i raditi u Sarajevu i da se raduješ tome što ćeš imati priliku pomoći mladima u realizaciji njihovih društveno-korisnih ideja ili mikrobiznisa.

Koje vještine ću moći steći na ovoj poziciji?

Odgovornost, efikasnost, timski rad, multitasking, organizacijske vještine, komunikativnost, kreativno pisanje, kako raditi monitoring i evaluaciju, koordinaciju, promociju… Mislimo da nema vještine koju poželiš unaprijediti, a da ne možemo pronaći adekvatnu aktivnost za to.

Kakvo je radno vrijeme?

Očekuje se da radiš 6 h dnevno u kancelariji, u periodu od 9 do 15 sati. S kolegama i kolegicama iz kancelarije se dogovaraš oko planiranja i izvršavanja obaveza i jako često ćeš raditi i van kancelarije posjećujući jednu od naše 52 OB zajednice, širom BiH.

Koje su moje obaveze tokom internshipa?

Rad u Omladinskoj banci je vrlo dinamičan i ni jedan dan nije isti! Nekad ćeš imati više administrativnog posla, a nekad dan provesti u komunikaciji s mladim aktivistkinjama i aktivistima. Najzanimljivi su svakako odlasci na teren i treninzi i konferencije za mlade gdje imaš priliku upoznati BiH i mlade iz različitih zajednica.

Ako ti se sviđa pročitano, ne zaboravi se prvo registrovati u loncu i započeti svoj proces apliciranja klikom na dugme PRIJAVI SE. Svakako pogledaj i ostale internshipe koje je objavila Fondacija Mozaik. Detalje možete pronaći OVDJE.